Saker att upptäcka runt Torrevieja

Om du befinner dig i staden Torrevieja och vill göra några dagsutflykter kommer här några tips.

Isla Tabarca
Detta är en dagstur du bara kan göra med båt och bara från maj till oktober. Ön Tabarca är 2 km lång och 400 m bred, men har en spännande historia som till stor del består av pirater. Här finns också en kyrka och en fyr.

Ön är en del av ett natur- och sjöreservat. De små stränderna inbjuder verkligen till snorkling. Inne i den lilla byn kan man strosa längs kullerstensgator och äta lokal mat på någon av de små restaurangerna.

Altea
En upplevelse av en helt annan typ är en resa till Altea. Berömd för att många konstnärer har sina gallerier och studios här. Altea är ett paradis för konstälskare.

Vattenfallet Algar
Åk mot Benidorm och sedan inåt landet till Callosa d'Sarria för en dag i orörd natur. Gå sedan längs den 1,5 km långa markerade vägen. Väl framme kan man njuta av vattenfallet samt ta ett dopp i de naturligt bildade poolerna med klart och uppfriskande vatten.

Cartagena
Om historia och monument är din passion eller om du bara vill uppleva atmosfären i en vacker stad ska du åka på dagsutflykt till Cartagena.

Besök den romerska amfiteatern och gå längs Calle Mayor för att beundra alla vackra art deco-hus. Ta sedan en båttur runt hamnen och de två fästningarna som vaktar staden. Staden passar också bra för shopping och för att slå sig ner på en tapasrestaurang.