Resa till Fig Tree Bay på vintern

En fördel med Cypern är att det är runt 300 soldagar om året. Så oavsett när du reser så får du fint väder. På vintern är det lite grand som en svensk försommar. Varmt och skönt på dagarna men lite kyligare på kvällen. Ganska perfekt för att komma bort från vinterkyla och rusk.

Fig Tree Bay är en lugn och stillsam plats, som gjord för barnfamiljer och de som vill ha det fridfullt. Samtidigt så ligger det inte så långt bort från nöjeskvarteren i Ayia Napa. Om du inte hyrt bil så går det bussar mellan de två orterna. Många väljer att hyra en lägenhet, gärna med trädgård. Annars har du flera barnvänliga och även barnfria hotell som passar alla.

Aktiviteter i Fig Tree Bay
Själva huvudstranden, den som gett namn till destinationen, ligger precis utanför centrum. Sedan finns det den stora Flamingo beach som också har allt du kan önska dig. I anslutning till stränderna finns det trevliga serveringar, samt olika former av vattensport. Om du vill vara lite mer för dig själv kan du leta upp de mindre stränderna runt omkring, där brukar det inte alls vara så mycket folk.

På vintern är det ännu roligare att göra utflykter runt ön. Hyr gärna en bil, även om det är vänstertrafik så är den inte direkt tät. Det finns flera pittoreska små byar, vinodlingar och alltid de vackra stränderna. Om du inte vill köra själv kan du boka in dig på en jeepsafari som tar dig upp i bergen. En annan dag kanske det passar med en rundtur med båt för att se kusten.

Naturligtvis är allting lite mer stillsamt under vintern, inte som när värsta turistsäsongen är igång. Men du kan ändå njuta av den vackra naturen och har större chans att komma lite närmare lokalbefolkningen.