Palma på Mallorca

Palma är den största staden på Mallorca med sina 400 000 invånare. För att vara en så relativt liten stad så bjuder Palma på ett rikt utbud av shopping, nöjesliv, restauranger och annat som man ofta förknippar med större städer. Staden är också vacker så det förslår med den mäktiga katedralen och läget vid vattnet. Staden har blivit ett populärt resmål för både weekend- och charterresenärer. Blandningen av de gamla historiska byggnaderna tillsammans med nya trendiga barer och designhotell gör att staden har en härlig dynamik. Vill man lyxshoppa ska man bege sig till Passieg del Born där märkesaffärerna ligger på rad.

Palma är helt enkelt ett perfekt resmål om man vill ha storstadens puls och aktivitet och samtidigt ha nära till fantastiska stränder och härlig natur. En del väljer att kombinera ett par dagar i Palma med ett par dagar i till exempel Alcudia. I Alcudia kan man njuta av den långa sandstranden och allt man behöver finns på bekvämt gångavstånd. Och även om det finns ett par nattklubbar här, så är det främst de som söker lugn och ro som bor i Alcudia. Det riktiga nattlivet finns ju istället i Palma.

Andra platser på Mallorca som brukar vara omtyckta av oss skandinaver är den stilfulla och mysiga staden Cala Dor och lugna Cala Mesquida. Men lika ofta hittar man en egen favorit på denna underbara ö. Det är fördelen med Mallorca, det finns något för alla här. Klyschigt men sant.