Möhippa utomlands

Sista natten med gänget. En kväll med festande innan man blir fast i äktenskapet. Egentligen så brukar ju tjejträffarna fortsätta, men en möhippa är ändå något riktigt speciellt. Ännu bättre blir det när man lägger den till utlandet, något som verkligen blir allt mer populärt.

En möhippa utomlands brukar vara några dagar, det är ingen ide’ att resa bort för bara en enda festlig kväll. Istället kan man ha roligt tillsammans med flera aktiviteter, och naturligtvis flera kvällar lediga för att gå på stan och fira.

Många möhippor går till Europa, det finns flera billiga destinationer här. Eftersom man kan få bra paketpris så blir det sällan mycket mer än vad en rejäl möhippa hemma i Sverige skulle kosta. I tillägg så har man ju möjlighet att uppleva nya horisonter tillsammans med sina närmaste vänner. Annars kan man alltid åka på en kryssning i Medelhavet eller på Nilen, möjligheterna finns där.
Det vanliga är att väninnorna går samman och planerar möhippan utomlands. De betalar lite extra för att kunna bjuda bruden på resan och alla aktiviteter. Men det är bra att först kontrollera att alla har giltiga pass eller ID-kort och att de kan ta ledigt de dagar som möhippan hålls.

De bästa möhipporna är de som involverar bruden, när man gör något som hon tycker om. Lite spex och roligheter ska finnas med, men det är inte alla som uppskattar att bli utskämda. För att undvika detta kan man hålla tillbaka lite på drickandet, i alla fall i början av resan.

För många aktiviteter kan vara jobbigt, såvida bruden inte trivs med det. Men de flesta tjejer uppskattar att bli lite bortskämda på något spa eller sitta och sippa champagne på en uteservering med fin utsikt. Många tycker också det är roligt med aktiviteter som involverar alla samman och inte bara bruden. Kanske en matlagningskurs eller vinprovning, det brukar alltid vara en höjdare.

Det finns resebyråer som anordnar möhippor utomlands. Det kan vara skönt att slippa tänka på transport och hotell, bara sätta sig på flyget och börja njuta. Men annars så är det inte alls så svårt att boka flyg och hotell, det finns många billiga och bra alternativ. Sedan läser man på lite om orten och väljer ut vilka aktiviteter eller vyer man helt enkelt inte får missa.

En möhippa utomlands blir garanterat ett härligt minne och är ett fantastiskt sätt att komma igång med livet som gift.