En dag i Nerja

Jag har hyrt ett så kallat "town house" i Nerja i Spanien. Dagen börjar med att jag vaknar av solen som strilar in genom persinnerna i sovrummet. Jag sträcker på mig och låter sakta kroppen och knoppen vakna till liv. Efter ett toalettbesök och lite vatten i håret, och förstås kläder på kroppen, så klär jag på mig och traskar bort till bageriet som ligger knappt 800 meter från huset. Där köper jag färskt bröd och färska croassinter, sen hemåt igen för att avnjuta av frukosten på balkongen med utsikt över havet.

När frukosten är avklarad gäller det att bestämma sig för vilken av alla stränder i Nerja som ska få besök idag. Eftersom det är så fint väder får det bli den största och finaste, Burriana. Detta trots att den ligger längst bort. Efter en promenad på 15 minuter är jag framme vid stranden och breder ut min filt och sätter upp mitt parasoll. Det tar inte lång tid förrän det är dags för ett dopp.

Till lunch blir det färsk nygrillad fisk på restaurangen som ligger precis ovanför stranden. Det smakar ljuvligt.

Senare på kvällen traskar jag åt det motsatta hållet, det vill säga in mot Nerja. Jag väljer en av restaurangerna på måfå. Så länge jag har min radar för turistfälla påslagen blir man sällan besviken på maten. Och även den här gången blir det väldigt gott. Långkokt lammgryta som är sådär mör att det smälter i munnen mums!

Ännu en dag i Nerja! För dig som vill läsa mer om Nerja: www.nerjaspanien.se