Charmiga Rhodos stad

Det är en sak man ska veta om gamla stan i Rhodos stad – gatorna följer inte precis ett rutnät. Faktum är att den består av 200 gator och gränder som korsar varandra huller om buller. För att ta sig an gamla stan gäller det att intala sig själv att det inte är ett nederlag att gå vilse, tvärtom, det är en möjlighet. Om du har gått helt vilse kan du alltid fråga någon var Sokratous ligger, det är nämligen det närmaste en huvudgata i gamla stan man kan komma.

Efter att ha flanerat runt och gått vilse i gamla stan är det dags att spana in väggarna runt gamla stan. Man kan hänga på en guidad tur eller så upptäcker man på egen hand. Det finns en rad magnifika portar och torn att imponeras av.

Är man intresserad av arkitektur är Rhodos stad verkligen ett mecka. Ingen annanstans runt Medelhavet kan man se så många olika stilar på en och samma plats. Det beror förstås på att Rhodos stad har tillhört så många olika kulturer under de flera tusen år som staden har funnits. Eftersom gamla stan är så välbevarad finns den också med på UNESCO:s världsarvslista.