Alonissos

Alonissos är en del av Sporaderna, precis som Skiathos, och det är känt för sin orörda natur och avkopplande atmosfär. Det är en destination som passar perfekt för den som vill fly från trängseln och uppleva den grekiska övärldens äkta charm.

När du besöker Alonissos kan du förvänta dig fantastiska stränder och kristallklart vatten. Ön är känd för sina pittoreska bukter, där du kan njuta av solen och havet i lugn och ro. Milia Beach och Chrisi Milia Beach är några av de populära stranddestinationerna på ön.

För naturälskare är Alonissos också hem för Alonissos National Marine Park, som är ett av de största marina skyddsområdena i Europa. Det är en plats där du kan utforska den marina biologin och kanske få en glimt av de sällsynta monachus monachus-sälarna som är karakteristiska för området.

Staden Alonissos, även känd som Chora, är en charmig by med smala gränder och traditionella vita hus. Här kan du utforska lokala butiker och njuta av utsökt grekisk mat på de många tavernorna.

Om du är intresserad av historia och kultur kan du besöka ruinerna av Alonissos gamla stad, som ligger på en kulle ovanför Chora. Där kan du utforska de antika ruinerna och få en känsla av öns rika historia.

Att kombinera en resa till både Skiathos och Alonissos kan vara en utmärkt idé för att dra nytta av det bästa av båda världar. Här är fördelarna med att utforska båda öarna på en och samma resa:

Du kan börja med att njuta av Skiathos livliga nattliv, fantastiska stränder och shopping. Sedan kan du ta dig till Alonissos för en mer avkopplande och naturskön upplevelse.

Båda öarna har underbara stränder, men de är olika i karaktär. Skiathos har fler utvecklade stränder medan Alonissos erbjuder mer avskilda och natursköna alternativ. Genom att kombinera de två kan du uppleva olika strandmiljöer.

Alonissos är känt för sin avkopplande atmosfär och naturskönhet. Efter några dagar med fest och aktiviteter på Skiathos kan du åka till Alonissos för att koppla av, vandra i den vackra naturen och utforska Alonissos National Marine Park.

Det vanligaste sättet att komma till Alonissos från Skiathos är förstås att ta färjan. Det finns regelbundna färjor som förbinder de två öarna, och resan tar vanligtvis cirka 1 till 1,5 timmar, beroende på vilken typ av färja du väljer. Det finns olika rederier som erbjuder denna tjänst, så det är bäst att kolla tidtabeller och boka din biljett i förväg, särskilt under högsäsong. Är du lite mer äventyrligt lagd kan du också hyra egen båt för att åka från Skiathos till Alonissos.