Saker att göra i Riga med barn

Om man reser till Riga som familj vill man förstås göra saker som även barnen uppskattar. Här kommer några tips på saker man kan hitta på i Riga om man reser med barn.

Riga Zoo
Bland de mest populära attraktionerna för barnfamiljer i Riga är dess fina djurpark. Riga Zoo startades upp redan 1912 och är idag ett modernt zoo med flera intressanta djur. Dess tigerhus är ett måste och likaså deras stora fokus på insekter. Det finns även en bondgård med djur som är typiska för landet.

Livu Akvapark
Lite utanför Riga ligger Livu Akvapark. Det är det största äventyrsbadet i regionen. Här kan både barn och vuxna ha mycket kul med alla attraktioner och rutschbanor. Allt från sju våningar höga fall till små mjuka rutschkanor för de minsta. Det är lätt att komma hit med pendeltåg, buss eller bil.

Fantasypark
Rigas Fantasypark är helt perfekt för en regnig dag. En stor inomhuspark med bowling, biljard, videospel och allt annat som kan hålla hela familjen sysselsatt i timmar. Baren serverar både drycker och snacks.

Mezakakis
Den stora äventyrsparken Mezakakis är både rolig och utmanande. Det stora grönområdet med sina fina skogar och sjöar ligger mitt i Riga. Här finns det hinderbanor uppspända i olika svårighetsgrader så du kan utmana dig själv och andra.

Science Center Zinoo
Ett trevligt, interaktivt vetenskapligt museum är Science Center Zinoo. De har både utställningar, shower och möjligheten att få experimentera lite själv. Barnen får röra och känna på sakerna för att se hur allt fungerar.

Läs mer om Riga här >>