Att resa själv

Det har förstås skrivits spaltmeter om hur man finner sig själv när man på egen hand backpackar genom Asien. Man träffar så mycket människor och man lär sig så mycket om sig själv. Men ganska få ord har skrivits om att ta en vecka vid Medelhavet på egen hand. Och varför skulle det vara annorlunda tänker kanske du? Jo på en vecka hinner man inte gå igenom den resa man gör om man är borta i flera månader. Där man först är nervös, sen får panik över att man inte känner någon för att till slut bli bekväm i att vara själv och till sist, utan att man anstränger sig, faktiskt träffar nya människor.

Men om man åker på en veckas semester till platser som den Spanska ön La Gomera eller Skiathos i Grekland, så hinner man inte gå igenom de där läskiga faserna. Här kan man istället ställa in sig på att man kommer vara helt själv hela veckan, och att det är OK. I bästa fall träffar man andra människor som man trivs med (om man nu vill det) eller så gör man inte det.

Det kanske lurigaste med att åka en vecka själv är att man inte har någon att dela alla nya intryck med. Man får nog anstränga sig för att inte hasta igenom vackra byar, utan ändå verkligen njuta och ta in allt vackert och mysigt. Fast man är själv.